اگر شما هم به فکر تزریق بوتاکس باشید، یکی از نگرانیهای شما عوارض بوتاکس است که همه جا درباره آن صحبت میشود. نگرانی از بروز این عوارض مانع خیلی از افراد از انجام این تزریقات شده است؛ در صورتی که خیلی دقیق هم از خطرات آن خبردار نیستند!
بنابراین در اینجا میخواهیم بطور کامل درباره عوارض بوتاکس (جانبی و جدی) صخبت کنیم که اگر به فکر انجام تزریقات بوتاکس هستید؛ با آگاهی کامل تصمیمگیری کنید.
عوارض بوتاکس چیست؟
خود بوتاکس یا در واقع سم بوتولینوم برای فلج کردن برخی از قسمتهای صورت یا بدن استفاده میشود که کاربردهای درمانی و زیبایی دارد. درباره بوتاکس و کاربردهای آن در مقاله بوتاکس چیست بیشتر بخوانید.
عوارض بوتاکس در واقع چند نوع هستند که هر کدام یک سری از عوامل سبب آن میشوند. این عوارض شامل موارد زیر میشوند:
- عوارض جانبی رایج
- عوارض خفیف
- عوارض جدی
هر کدارم از این عوارض میتوانند ناشی از موارد زیر باشند:
- واکنش از انجام تزریقات
- واکنش آلرژیک
- عوارض ناشی از انجام ندادن مراقبتهای لازم
- استفاده از مواد غیر مرغوب و تزریقات اشتباه
شما میتوانید ویس توضیحات دکتر سپندار را درباره هر کدام از این عوارض بوتاکس را اینجا گوش دهید.
عوارض رایج بوتاکس چیست؟
عوارض جانبی بوتاکس، عوارض خفیفی هستند که مربوط به تزریقات است که تقریبا شما هر نوع تزریقی انجام دهید، بروز این عوارض کاملا بدیهی است. این عوارض پس از ۲ الی ۳ روز کاملا از بین میروند، در غیر این صورت این عوارض جزو عوارض جانبی محسوب نمیشوند.
عوارض جانبی رایجتر عبارتند از:
- گردن درد
- سردرد
- درد یا خونریزی در محل تزریق
- مشکل در بلع
- افتادگی پلک
- خشکی چشم
- قرمزی و تورم در محل تزریق
- کبودی در محل تزریق
- ضعف عضلانی در محل تزریق
- تب و حالت تهوع
- خارش
بروز هر کدام از این عوارض برای انجام هر نوع از تزریقات بوتاکس کاملا طبیعی است، اما اگر این عوارض ماندگار شوند میتواند نشانه خطر باشد.
عوارض خفیف بوتاکس چیست؟
عوارض خفیف، عارضههای از تزریق سم بوتولینوم هستند که ممکن است سختتر از عوارض جانبی ناپدید شوند اما مشکل ساز نخواهند بود.
این عوارض شامل موارد زیر هستند:
- گردن درد
- کمر درد (در بوتاکس مثانه)
- (تعریق بیش از حد (بوتاکس هایپرهیدروزیس
- گلودرد
- برونشیت
- سرگیچه
- خشکی دهان
- دو بینی
- قرمزی چشم
- حساسیت به نور (بوتاکس دور چشم)
- تورم پلکها
- عفونت دستگاه ادراری (بوتاکس مثانه)
در بیشتر موارد، این عوارض باید موقتی باشند و اکثر آنها به راحتی مدیریت میشوند. اما اگر علائمی دارید که ادامه دارد یا شما را آزار میدهد، با پزشک خود صحبت کنید.
بوتاکس همچنین ممکن است عوارض جانبی خفیفی به غیر از موارد ذکر شده در بالا را ایجاد کند. برای جزئیات بیشتر بهتر است با یک متخصص صحبت کنید.
برای گرفتن اطلاعات با شماره 05138705463 تماس بگیرید.
علت بروز عوارض خفیف بوتاکس چیست؟
عوارض جانبی خفیف بوتاکس میتواند بسته به شرایط شما، داروهایی که مصرف میکنید و خود برند بوتاکسی که تزریق میشود متفاوت باشد. اما بطور کلی تمامی این عوارض رابطه مستقیم با واکنش بدن پس از تزریق و یا خود سم بوتولینوم دارد.
عوارض خطرناک بوتاکس چیست؟
عوارض جدی که در رابطه با تزریق بوتاکس گزارش شده است عبارتند از:
- زخم قرنیه (زخم باز در سطح چشم)
- پلک زدن یا انقباض غیرقابل کنترل پلک
- خطر گسترش اثرات سم
- (احتباس ادرار در بزرگسالان (در استفاده از بوتاکس برای مشکلات مثانه
- واکنش آلرژیک شدید
- فلج صورت
- عفونت چشم
- بدتر شدن علاٍم میگرن
- مشکل در بلع یا تکلم
- ضعف عضلانی گسترده
- کبودی شدید ناشی از پارگی مویرگها
- ادم
اگر دچار هر کدام از عوارض بالا شدید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید و هر چه زودتر خود را به اورژانس یا بیمارستان برسانید.
با اینکه خیلی از این عوارض نادر هستند، اما احتمال بروز آنها صفر نیست؛ بنابراین باید بدانید چه چیزهایی سبب بروز این عارضهها میشوند و از آنها دوری کنید.
عوامل بروز عوارض جدی بوتاکس
عوامل بروز عوارض بوتاکس خوشبختانه تا حد زیادی کاملا قابل پیشگیری هستند. به عنوان مثال اگر شما قبل از انجام تزریقات با پزشک خود درباره داروهایی که مصرف میکنید و شرایط پزشکی که دارید، صحبت کنید میتوانید از بروز خیلی از عوارض مثل خونریزی شدید جلوگیری کنید.
همچنین اگر شما بعد از انجام بوتاکس مراقبتهای لازم را انجام ندهید این میتواند برخی از این عوارض را بدنبال داشته باشد.
یکی از عوامل دیگر پیدا کردن یک متخصص با تجربه است، چرا که استفاده از بوتاکسهای چینی و یا تزریقات اشتباه میتواند عوارض غیر قابل جبرانی را به همراه داشته باشد. پس حتما در هنگام انتخاب پزشک خود به خوبی تحقیق کنید.
شما میتوانید تزریقات بوتاکس خود را در کلینیک پوست و مو دکتر سپندار در کنار بهترین متخصصها انجام دهید و نسبت به مواد استفاده شده و تخصص پزشکان نگرانی نداشته باشید. برای رزرو وقت 05138705463 تماس بگیرید.
عوارض بوتاکس بعد از چند سال
یکی دیگر از نگرانیهای افراد بروز عوارض بوتاکس در دراز مدت است، اما این عوارض چه هستند؟
استفاده از بوتاکس در دوزهای هنگفت و یا تمدید تزریقات زودتر از موعد آن زندگی را تهدید میکند. تحقیقات نشان میدهد که مراجع کنندگان تنها در تزریق دهم یا یازدهم پس از تزریق قبلی بدون عارضه از اثرات آن رنج میبردند. اما این اثرات در دراز مدت چه هستند؟
تغییرات عصبی عضلانی
استفاده بی رویه از بوتاکس در طولانی مدت بر فعالیت اعصاب و عضلات تأثیر میگذارد. از اثرات آن میتوان به نازک شدن و ضعیف شدن عضله (آتروفی) اشاره کرد؛ زیرا بوتاکس به طور موقت ارتباط بین عضله و اعصاب را محدود میکند و ظرفیت تولید تنش عضله را از بین میبرد.
بوتاکس همچنین به طور غیرمستقیم باعث میشود استخوان ها تراکم خود را به آرامی از دست بدهند و خطر شکستگی را افزایش میدهد.
ضعف عمومی عضلات بدن
افراد مبتلا به بیماریهای عصبی مانند فلج بلع، فلج مغزی و عقب ماندگی ذهنی اغلب از ترشح بیش از حد آب دهان رنج میبرند. یکی از راه های درمان آن استفاده از بوتاکس است. هنگامی که بوتاکس را به غدد بزاقی تزریق میکنید، ترشح آب دهان را کاهش میدهد، اما بدن شما را نیز ضعیف میکند.
تغییر رنگ پوست
تزریق بوتاکس ممکن است منجر به افزایش رنگدانه شدن پوست یا حتی ظاهر ناهموار شود. اگر از قبل پوست نازکی دارید، ممکن است بیشتر در معرض این مشکل باشید. به این دلیل که توزیع نابرابر سم اغلب منبع تغییر رنگ و بافتهای مواج است.
همچنین هنگامی که یک پزشک بی تجربه نمیتواند دارو را به طور یکنواخت تزریق کند، ماهیچههای زیر پوست به طور ناهموار خم میشوند.
دشواری در تنفس و بلع
از عوارض بوتاکس در دراز مدت میتوان به مشکل در تنفس و بلع (دیسفاژی) اشاره کرد؛ این در حالی است که میتوان از این سم برای درمان این مشکلات استفاده کرد و همه چیز بسته به میزان استفاده و تخصص فرد تزریق کننده است.
حال با تمام اینها آیا استفاده از بوتاکس بیخطر است یا خیر؟ جواب کوتاه این سوال در صورتی که شما بیماری خاصی نداشته باشید و نزد پزشک مناسب بروید بله است. تزریق بوتاکس به صورت اصولی با فواصل مناسب هیچ عارضه جدی ندارد و نیاز به نگرانی نیست.
خب امیدواریم در این مقاله به شما در آشنایی با عوارض بوتاکس کمک کرده باشیم. در نظر داشته باشید که بخشی از زیبایی در ذهن ماست، پس خودتان را دوست داشته باشید.
منابع: