کربوکسی تراپی یکی از درمانهای کلینیکال برای انواع مختلفی از مشکلات پوستی است. در این درمان با تزریق کربن دی اکسید به زیر پوست باعث افزایش گردش خون در ناحیه میشود.
در ادامه با همراه باشید تا نحوه انجام این درمان، مزای و کاربردها و همچنین عوارض آن را بررسی کنیم.
کربوکسی تراپی چیست؟
در کربوکسی تراپی، با تزریق گاز دی اکسید کربن به زیر پوست برای کاهش سلولیت، ترکهای پوستی و سیاهی زیر چشم و… استفاده میشود. دی اکسید کربن تزریق شده، سبب میشود که اکسیژن ناحیه افزایش یابد و رگهای خونی را گشاد میکند و باعث افزایش گردش خون میشود.
شما میتوانید ویس دکتر الهام سپندار را درباره توضیح این نوع درمان گوش بدهید.
در این روش درمان که یکی از زیر شاخههای مزونیدلینگ است با تزریق مقدار کمی گاز دی اکسید کربن به زیر پوست، پوست برای رساندن بیشتر اکسیژن به ناحیه تحت درمان تحریک میشود؛ در نتیجه این کمبود اکسیژن سیستم گردش خون با افزایش عروق در آن ناحیه به خون رسانی بیشتر آن کمک میکند.
این یک درمان نسبتا ایمن با حداقل عوارض جانبی است که از آن میتوان برای انواع مختلفی از مشکلات پوستی مثل: تیرگی، چین و چروک و جوش یا مشکلاتی مثل ریزش مو و حتی کاهش چربی و سلولیت، استفاده کرد.
این درمان در کنار دیگر درمانها مثل میکرودرم، فیشالهای تخصصی و مزوژلها، بهترین نتیجهها را میدهد؛ البته باید در نظر داشت که درمانهای ترکیبی باید توسط یک پزشک متخصص پوست و مو برای شما انتخاب شوند.
کاربردهای کربوکسی تراپی
همانطور که گفته شد این درمان برای انواع مختلفی از مشکلات مناسب است که باید طبق نظر یک متخصص برای شما انتخاب شود.
در ادامه ویس دکتر الهام سپندار را درباره موارد استفاده از این درمان را گوش دهید.
به طور کلی این یکی از انواع روشهای روشن سازی پوست است که برای درمان مشکلاتی همچون تیرگی پوست، زیر چشم، کشاله ران، زیر بغل و ناحیه بیکینی رایج تر است؛ اما این روش در درمان موارد خیلی بیشتری موثر است که در ادامه آنها را لیست میکنیم.
- جوانسازی پوست
- کاهش چین و چروک
- درمان ریزش مو
- کاهش تیرگی
- کاهش سلولیت و چربی در نواحی مختلف از جمله بازو و کشاله ران
- کاهش جوش
- بهبود اسکار و جای جوش
- بهبود جای سوختگی و زخم
- بهبود جای زخمهای آبله مرغان
- افزایش گردش خون
- درمان بیماریهای خود ایمنی
- درمان اگزما و درماتیت
- درمان اختلال نعوظ، آرتریت حاد، سندرم رینود و آلوپسی ناشی از گردش خون ضعیف
- بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
- تحریک تولید کلاژن
خب حال که با کاربرد و مزایا این درمان آشنا شدید؛ در ادامه به بررسی نواحی که میتوانند تحت این درمان قرار بگیرند میپردازیم.
کربوکسی تراپی برای چه نواحی قابل استفاده است؟
- صورت
- پلکها
- گردن
- شکم و پهلو
- بازوها
- پاها
- زیر بغل
- باسن و ناحیه بیکینی
نحوه انجام این روش ممکن است بر اساس قسمتی از بدن که تحت درمان قرار میگیرد متفاوت باشد؛ اما ساختار کلی آن یکسان است.
این درمان به این صورت است که یک مخزن گاز دی اکسید کربن به یک تنظیم کننده جریان با لوله پلاستیکی متصل است. پزشک با دقت میزان جریان گاز از مخزن را تنظیم میکند و گاز از طریق تنظیم کننده جریان و به لوله های استریلی که دارای یک فیلتر در انتهای آن است، ساطع میشوند.
فیلتر هر گونه ناخالصی را قبل از رسیدن به بدن از بین میبرد. سپس گاز از طریق یک سوزن بسیار ریز در طرف مقابل فیلتر عبور میکند و پزشک گاز را از طریق سوزن به لایه زیرین پوست تزریق میکند.
کربوکسی تراپی در خانه چیست؟
جدیدا خیلی از سایتها و فرومها درباره کربوکسی تراپی در خانه صحبت میکنند، اما بهتر است بدانید که تزریق کربوکسی تراپی در خانه امکان پذیر نیست. البته ژلها و ماسکهایی وجود دارند که تقریبا مانند همین درمان عمل میکنند.
درباره این موضوع میتوانید بطور کامل در مقاله کربوکسی تراپی صورت در خانه چگونه است؟ بیشتر بخوانید.
عوارض این درمان چیست؟
کربوکسی تراپی یک عمل سرپایی نسبتاً ایمن است که تقریباً هیچ عارضه جانبی ندارد. هنگامی که گاز به زیر پوست شما تزریق میشود، ممکن است فشار آن را احساس کنید و باعث ایجاد میزان کمی ناراحتی شود که به حساس بودن ناحیه نیز بستگی دارد.
در برخی موارد، ممکن است ناحیه تزریق خصوصا بازوها و کشاله ران کبود، قرمز یا متورم شود، اما معمولاً کمتر از یک هفته این اثرات از بین میروند. پس از اتمام جلسه، پوست شما ممکن است احساس گرما، خارش و/یا سوزن سوزن شدن داشته باشد زیرا گردش خون افزایش مییابد و گازها شروع به کار میکنند که معمولا کمتر از 24 ساعت این علائم محو میشوند.
ناحیه تزریق شده نیز ممکن است پس از درمان پف کند (مخصوصاً زیر چشم)، اما نگران نباشید در عرض چند روز بهبود مییابد، زیرا بدن شما گاز را جذب میکند.
این درمان البته برای همه افراد ایمن نیست و افراد با موارد زیر باید از انجام آن خودداری کنند:
- باردار یا شیرده
- اختلالات لخته شدن خون
- بیماری قلبی حاد
- سابقه سکته
- فشار خون بالا (درمان نشده)
- عفونت فعال
- تب
- قانقاریا
- نارسایی کلیه
مراقبتهای بعد از درمان
این درمان معمولا هیچ نیازی به مراقبتهای ویژه ندارد و شما بعد از انجام آن میتوانید به راحتی به خانه بروید و به کارهای خود برسید. فقط در افرادی که این درمان را برای کاهش چربی یا سلولیت انجام می دهند؛ باید به مدت 24 ساعت از شنا یا استفاده از وان حمام خودداری کنند.
البته درباره این مراقبتها بطور کامل در مقاله لیست مراقبتهای بعد از کربوکسی صحبت کردهایم.
فاصله بین جلسات کربوکسی تراپی
بسته به مشکل و نتیجهای که مدنظر شماست، تعداد و فواصل جلسات ممکن است متفاوت باشد، اما بطور معمول شما به ۸ جلسه کربوکسی تراپی نیاز دارید که فاصله بین آنها ممکن است ۱ یا ۲ هفته باشد.
رعایت تعداد فاصله بین جلسات و تعداد جلساتی که پزشک به شما پیشنهاد میکند، در نتیجه درمان شما و مدت ماندگاری کربوکسی تراپی تاثیر میگذارد؛ در نتیجه از آن بی اهمیت عبور نکنید.
کجا باید کربوکسی تراپی انجام بدهم؟
از آنجایی که در این درمان سوزن به صورت مستقیم با پوست شما در تماس است، اگر توسط یک متخصص انجام نشود؛ ممکن است مشکلاتی را همچون عفونت و بیماریهای دیگری مثل حتی هپاتیت به همراه داشته باشد. پس حتما در نظر داشته باشید که این درمان را در یک کلینیک و نزد پزشک متخصص انجام دهید.
همچنین در نظر داشته باشید که قبل از انجام این درمان، درباره مناسب بودن آن با شرایط و مشکل شما مشورت بگیرید. شما میتوانید در صفحه درمان کربوکسی تراپی با نحوه انجام این روش در کلینیک ما بیشتر آشنا شوید.
همچنین در صورت نیاز میتوانید با شماره 09154865412 تماس بگیرید تا به شما به صورت رایگان مشاوره داده شود و در صورت علاقه شما را در کلینیکمان ببینیم.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد؛ در ادامه میتوانید سوالات متداول درباره کربوکسی تراپی را بخوانید.
سوالات متداول
درد کربوکسی تراپی به اندازه سوزن سوزن شدن است که البته شدت آن به حساس بودن ناحیه تحت درمان نیز وابسته است. در اکثر جلسات معمولا از کرمهای بی حسی موضوعی برای فرد استفاده میشود تا هیچ احساس ناراحتی در طول درمان نداشته باشد.
در این روش با استفاده از ماسکهای ورقه و ژلهای کربن دی اکسید برای افزایش گردش خون و اکسیژن در فیشال ها استفاده میشود.
دیدن نتایج این درمان بسته به ناحیه مد نطر، مراقبتهای فرد و خود مشکل پوستی میتواند برای هر فرد متفاوت باشد.
شما ممکن است بعد از ۲ جلسه یا گذشت چندین ماه نتایج آن را در خود مشاهده کنید.
هزینه این درمان بسته به کلینیکی که انتخاب میکنید و ناحیه مدنظر شما میتواند متغیر باشد اما این میزان معمولا بین 400 تا 1 میلیون تومان است.
جواب این سوال نیز به ناحیه تحت درمان بستگی دارد؛ اما معمولا هر جلسه بین 15 الی 45 دقیقه است.