فردی که در حال انجام هایفوتراپی است.

هایفوتراپی چیست؟

فهرست مطالب

هایفوتراپی یکی از روش‌های جدید پزشکی است که در آن با سونوگرافی متمرکز با شدت بالا، برای درمان برخی از مشکلات و همچنین کاربردهای زیبایی استفاده می‌شود. این روش در ایران نیز بسیار محبوب شده است که سبب شده؛ ما این مقاله را برای توضیح این تکنولوژی اختصاص دهیم.  

هایفوتراپی چیست؟

هایفو (HIFU) یک روش پزشکی است که در آن از امواج اولتراسوند برای درمان برخی شرایط مانند سرطان و کنترل تومورها استفاده می‌شود. این روش در مقابله با روش‌های دیگر کم تهاجمی است و می‌توان گفت تقریبا ایمن است.

احتمالا با اسکن سونوگرافی یا همان اولتراسوند آشنا هستید، در این دستگاه‌ها از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویر یا ویدیوهای بلادرنگ از اندام های داخلی یا سایر بافت های نرم استفاده می‌کند. اما هایفو برای تصویربرداری نیست؛ در این روش، از امواج صوتی با شدت بالا و بسیار متمرکز برای تغییر یا از بین بردن بافت‌های خاصی از بدن (مثل تومور) استفاده می‌شود.

در هایفو، پرتوهای اولتراسوند می‌توانند از لایه‌های بافت (مانند پوست شما) عبور کنند و تا زمانی که به هدف خود برسند، آسیبی به بافت‌ها وارد نمی‌کنند. سپس انرژی بسیار متمرکز حاصل از سونوگرافی باعث افزایش دمای بافت هدف می‌شود و گرما ناحیه مورد نظر را از بین می‌برد.

کاربرد و مزایا

لیست مزایا هایفوتراپی

هایفو (HIFU) برای درمان انواع شرایط استفاده می‌شود. یکی از کاربردهای رایج آن، درمان برخی از تومورهای بدخیم (سرطانی) و خوش خیم (غیر سرطانی) است. اما جدا از اینها این روش کاربردهای درمانی و زیبایی زیادی دارد که در ادامه آنها را لیست می‌کنیم:

  • درمان تومور در بافت‌های استخوان، مغز، سینه، بافت همبند، مری، کلیه، کبد، پانکراس و پروستات
  • درمان فیبروئید رحم
  •  درمان لرزش اساسی که با دارو قابل کنترل نیست.
  • کنترل لرزش‌های ناشی از بیماری پارکینسون
  • کاهش درد متاستاتیک رشد استخوان
  •  درمان ندول های تیروئید
  • جوانسازی صورت

پزشکان از HIFU استفاده می کنند، زیرا غیر تهاجمی است و به طور کلی ایمن تر از سایر انواع درمان است. با این حال، پزشکان نمی‌توانند هر نوع تومور را با HIFU درمان کنند. اما بطور کلی این یک روش عالی و جدید است.

اما بیایید بیشتر درباره این روش برای صورت و زیبایی صحبت کنیم.

هایفو صورت

هایفو از انرژی متمرکز فراصوت برای هدف قرار دادن لایه‌های پوست در لایه‌های زیرین سطح استفاده می‌کند. انرژی اولتراسوند باعث می‌شود بافت به سرعت گرم شود.

هنگامی که سلول های ناحیه مورد نظر به دمای مشخصی می‌رسند، بافت آنها آسیب می‌بیند که این سبب می‌شود پوست تحریک به تولید کلاژن شود.

افزایش کلاژن باعث می‌شود، پوست سفت تر، محکم تر و کشیده شود. از آنجایی که پرتوهای اولتراسوند با فرکانس بالا بر روی یک بافت خاص در زیر سطح پوست متمرکز می‌شوند، هیچ آسیبی به لایه‌های بالایی پوست و بافت‌های مجاور وارد نمی‌کند.

هایفو ممکن است برای همه مناسب نباشد. به طور کلی، این روش برای افراد بالای 30 سال که چین و چروک‌های خفیف تا متوسط دارند، پیشنهاد می‌شود.

مزایای هایفو صورت

علاوه بر مزایا و کاربردهایی که بالاتر درباره این روش توضیح دادیم، این روش مزایای زیبایی-شناختی هم دارد، از جمله:

  • کاهش چین و چروک
  • سفت شدن پوست
  • رفع افتادگی گردن
  • کشیده شدن گونه، ابرو و پلک‌ها
  • تقویت زاویه فک 
  • کاهش خطوط پوست

هایفوتراپی صورت چگونه انجام می‌شود؟

در بیشتر موارد، قبل از انجام روش هایفو نیاز به مشاوره یک پزشک متخصص پوست خواهید داشت. در این جلسه پزشک شما را معاینه می کند و سوالاتی می‌پرسد که مطمئن شود شما کاندید مناسب این روش هستید یا نه.

سپس پزشک شما دستورالعمل‌های خاصی را برای آماده شدن برای روش هایفو به شما می‌دهد که حتما باید آنها را رعایت کنید.

جلسه هایفوتراپی بسته به نوع و ناحیه تحت درمان کمی متفاوت است، اما به طور کلی، معمولاً شامل مراحل زیر است:

  1. روی تخت دراز می‌کشید یا روی صندلی می‌نشینید.
  2. بسته به موقعیت، ممکن است شما کاملاً هوشیار باشید یا تحت بیهوشی عمومی برای این عمل باشید. که معمولا هایفو صورت نیاز به بیهوشی ندارد.
  3. پزشک سر دستگاه HIFU را روی بافت هدف قرار می‌هند. در بیشتر موارد، پروب در بالا یا روی پوست شما قرار می گیرد.
  4. آنها یک دوز آزمایشی را به مرکز بافت مورد نظر انتقال می‌دهند.
    در صورت لزوم، آنها بر اساس عمق بافت، قدرت پرتوهای اولتراسوند را تنظیم می‌کنند.
  5. در آخر با دستگاه امواج اولتراسونیک را به بافت منتقل می کنند.

درمان با هایفو معمولاً فقط به یک جلسه نیاز دارد.

خطرات یا عوارض هایفوتراپی چیست؟

هایفو برای کاربردهای پزشکی عوارض بسیار کمی دارد. در برخی موارد، می‌تواند باعث سوختگی پوست شود، اما این نادر است.

به طور کلی عوارض جانبی این روش شامل موارد زیر می‌شود:

  1. قرمزی و تورم
  2. درد حین درمان
  3. بی حس شدن ناحیه تحت درمان
  4. لک شدن و کبودی پوست
  5. سفت شدن  پوست

شما می‌توانید در مقاله عوارض هایفو صورت چیست؟ بطور کامل درباره خطرات این روش بخوانید.

اگر درباره این عوارض نگران هستید بهتر است با پزشک صحبت کنید و از او مشورت بگیرید. برای تماس با کلینیک ما شماره 05138705463 را بگیرید.

آیا این روش مناسب من است؟

جواب این سوال کاملا به شما بستگی دارد، شما باید نتیجه‌ای که دنبال آن هستید، هزینه‌ای که می‌خواهید پرداخت کنید و شرایطی که دارید را هنگام انتخاب در نظر بگیرید. 

 به طور کلی سونوگرافی متمرکز با شدت بالا (HIFU) کاربردهای درمانی و زیبایی فراوانی دارد و چون کم تهاجمی است؛ معمولاً زمان بهبودی کوتاهی دارد. درنتیجه بهترین کار برای انتخاب مشورت با یک پزشک متخصص و دلسوز است.

پزشک با معاینه و در نظر گرفتن شرایط و بودجه شما می‌تواند به شما در انتخاب روش‌های مختلف کمک کند. ما خوشحال می‌شویم که بتوانیم در کلینیک دکتر سپندار به شما کمک کنیم تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و حس بهتری به خودتان داشته باشید.

برای رزرو وقت با شماره 05138705463 تماس بگیرید.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد، ممنونیم که تا انتهای آن همراه ما بودید. شما می‌توانید سوالات خود را زیر همین مطلب از ما بپرسید تا دکتر الهام سپندار پاسخ آنها را بدهند. 

منابع:

High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU)

Can High-Intensity Focused Ultrasound Treatment Replace Face Lifts?

سوالات متداول 

نظرات افراد درباره این روش متنوع هستند، برخی آن را پیشنهاد می‌کنند و برخی از آن ناراضی بوده‌اند. به نظر من بستگی دارد شما این روش را با چه شرایطی و در چه جایی انجام دهید.

البته در صفحه نظرات کسانی که هایفوتراپی انجام داده‌ اند به طور کامل این نظرات افراد را بررسی کردیم که بتوانید با کمک آن تصمیم بگیرید.

قیمت هایفو صورت بسته به مکان، تخصص فرد، اندازه سطح و دستگاه مورد استفاده متفاوت است، اما رنج معمول بین ۲ میلیون تا ۵ میلیون تومان است.

هایفوتراپی واژینال به این صورت است که از اولتراسوند‌های متمرکز و شدت بالا برای جوانسازی واژن استفاده می‌شود. این روش شل شدگی و افتادگی ناشی از زایمان و یائسگی را رفع می‌کند.

اشتراک‌گذاری
نقد و بررسی

دیدگاه خود را بنویسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا